Rakinkotka

Ekologinen saaristolaiskylä luontoystävän paratiisisaarella

Rakinkotkan saari on kooltaan 27 hehtaaria ja se on kokonaan käytössämme. Saareen on rakennettu tunnelmallinen vanhanajan saaristokylä vieraidemme käyttöön. Osa rakennuksista on 1800-luvulta ja osa on rakennettu saaren omista, myrskyn kaatamista puista. Rakennusmateriaalina olemme käyttäneet jo 55 km luonnonmukaista lämpökäsiteltyä puuta. Käyttämämme energia on peräisin auringosta sekä tuulesta.

Saaren luonto on poikkeuksellisen monipuolinen ja kaunis. Kesäisin lampaat ja kanat laiduntavat saartamme. Lintujen tuhatpäinen kevät- ja syysmuuttoreitti kulkee ylitsemme. Lintutornistamme voi ihailla kuvauksellista merimaisemaa. Rakinkotkan kirkkailla vesillä voi harrastaa ympärivuoden mm. heitto-,veto-, verkko- ja pilkkikalastusta . Saaliskalojamme ovat mm. lohi, taimen, siika,hauki, made, ahven, kuha, lahna, ankerias, sekä silakka. Keittiömme on erikoistunut valmistamaan niistä ja saaren omista juureksista sekä vihanneksista herkullisia aterioita.

Rakinkotkassa on 3 km helppokulkuista saaripolkua, Viikinkinkien muinaispolku aktiviteetteineen sekä leikkimielinen metsägolfrata. Saaren kivilouhokselta on kuljetettu 1700-luvulla graniittia Pietariin, jonka jälkiä voimme vieläkin nähdä.

Talvella ohjelmassamme on kalastusta, hiihtoa, lumikenkäilyä, moottorikelkkailua, jäägolfia tai ilmatyynyaluksella ajelua. Talvisesta, koskemattomasta luonnosta nauttiminen, nuotiotulien tekeminen ja vaikkapa hylkeiden bongaaminen ovat sellaisenaan oma ohjelmanumeronsa.

Siirtyminen Rakinkotkaan tapahtuu sään mukaan valituilla, turvallisilla veneillä. Talvella liikumme ilmatyynyaluksilla sekä moottorikelkoilla.


Tutustu myös Rakinkotkan sivuun