Kotkanpesä

Uniikki hirsimökki saaressa

Perheille, pariskunnille, luontolomiin ja saunailtoihin

Upealla merinäköalalla varustettu 120 neliöinen Kotkanpesä sijaitsee Haminan saaristossa, Rakinkotkan luonnonkauniilla saarella, vain 15 minuutin venematkan päässä Vimpasaaressa sijaitsevalta saaristotilaltamme.

Varaa huvila

Kauniissa saariympäristössä silmä lepää

Kauniisti entisöity hirsimökki upealla merinäköalalla luontolomiin ja saarielämyksiin 

Kauniilla rinnetontilla sijaitsevassa hirsimökissä on kolme makuuhuonetta, oma katettu näköalaterassi, pieni keittiö ja takka. Puilla lämpiävän rantasaunan lempeistä löylyistä voi pulahtaa meriveteen tai tilata seurueelle merimaisemissa varustetun ulkopaljun, jossa onnistuvat myös tähtitaivaan ihastelu.

Viikinkisaarenakin tunnettu Rakinkotka on kiinnostava kohde kaiken ikäisille

Viikingit käyttivät Rakinkotkaa Idäntiellä matkatessaan ja onpa saarelta löytynyt yksi viikinkihautakin. Luonnonkauniina se sopii paitsi lomailuun, myös Viikinkiaiheisiin elämyksiin. Tekin voitte tehdä eväsretken muinaispolulle tai kisailla Viikinkimäisellä metsägolf-radalla!

Ekologisen saaren energia saadaan auringosta ja tuulesta

Rakinkotkaan on rakennettu tunnelmallinen vanhan ajan saaristokylä, jossa muunnamme tuuli- ja aurinkoenergian sähköksi. Luonnon kunnioitus näkyy myös rakennuksissa, jotka on kaikki tehty saaristolaistunnelmaa kunnioittaen. Osa rakennuksista on peräisin 1800-luvulta ja osa rakennettu saaren omista myrskykaadoista.

Pääosa saarella tarjoilemiemme aterioiden laadukkaista raaka-aineista on itse keräämiämme ja peräisin saaren omista metsistä, kasvimailta sekä Vimpan vesiltä. Kesäisin saarella laiduntavat lampaat ja kesäkanalan ahkerat rouvat tuottavat aamiaispöytiimme luomumunia. Jos tuomme ruokatarpeita ulkopuolelta, käytämme lähitiloja.

Puusaunojen lempeät löylyt rentouttavat kehoa ja mieltä

Puulämmitteiseen rantasaunaan mahtuu kerralla 10 löylyttelijää. Savusaunaan jopa tuplat. Merinäköalalla varustettu ulkopalju se vasta elämys onkin, jonka lämmössä näet mahtavien merimaisemien lisäksi myös tähtitaivaan. Paljuun mahtuu kerralla 8-10 kylpijää. Vilvoitella voi terassilla tai luonnon omassa suolakylpylässä, merivedessä, itseään hoidattaen.

Tilaa rentoutua ja olla yhdessä kauniissa saaristomiljöössä

Rakinkotka on upea 27 hehtaarin kokoinen luonnonsaari, jossa voit rentoutua kauniiden merimaisemien äärellä. Keväisin ja syksyisin lintujen muuttoreitti kulkee saaren ylitse, mutta ympäristöä voi tarkkailla muillakin tavoin, ihan vain olemalla.

Kalastusretkiä, veneilyä, Arktika-linturetkiä ja luontoaktiviteetteja ympäri vuoden

Meiltä voi tilata myös erilaisia luontoretkiä ja järjestämme kalareissuja Vimpan vesille sekä elämyksellisiä veneretkiä Haminan saaristoon ja Suomenlahdelle. Kalastaa voi itsekin; kaikkiin vuokrakohteisiin kuuluu oma soutuvene.

Varaa nyt