Rakinkotkan saari

Upea luonnonsaari

perhelomiin, yrityksille ja yksityistilaisuuksiin

Rakinkotka on hyvin kaunis 27 hehtaarin kokoinen luonnonsaari Haminan keskustan tuntumassa. Saari sopii yritysten tarpeisiin, yhdistyksille, luokkaretkikohteeksi, luontoretkiin, lintubongailuun, sukujuhliin, saunailtoihin ja ystävien kanssa yhdessäoloon.

Lyhyt 15 minuutin venematka Haminan keskustan tuntumassa sijaitsevalta saaristotilaltamme Vimpasaaresta on juuri sopivan pituinen merikokemus kiireisemmillekin. Saareen pääsee myös Helikopterilla. Lentoaika esimerkiksi Helsingistä on vain 20 minuuttia.

Kaunista luontoa ja omaa rauhaa

Olemme rakentaneet saareen tunnelmallisen ja ekologisen vanhan ajan saaristokylän vieraidemme käyttöön. Saarella on kauniita metsä- ja merimaisemia, muinaispolku, metsägolfrata sekä lintutorni. Maisemia voi ihailla myös laiturialueilta ja merenrannassa.

Kokouksiin ja yhdessäoloon

Rakinkotkassa on useita kokoustiloja, kolmen kilometrin mittainen helppokulkuinen saaripolku, Viikinkien muinaispolku aktiviteetteineen sekä leikkimielinen metsägolfrata, saunoja merinäkymin, hiekkaranta, ravintola- ja seurustelutiloja sekä uniikkia majoitusta jopa 60 henkilölle.

Kokoustiloja ja majoitusta

Saarella on useita kokoustiloja, iso ulkotulialue sekä merimaisemilla varustettua majoitusta hirsimökeissä aivan rantaviivan tuntumassa. Saarella on myös kaksi puilla lämpiävää isoa rantasaunaa, savusauna, hyvä uimaranta sekä palju merimaisemin.

Laaturuokaa lähialueilta

Maistuvat yhteisruokailut ja juhlakattaukset onnistuvat saaristolaistyyliin tai Viikinkimenoin! Laadukkaat, taatusti tuoreet raaka-aineet keräämme itse tai ostamme lähitiloilta. Kaunis esillepano kruunaavat kokemuksen.

Ekologisesti luontoa kunnioittaen

Rakinkotkassa on oma ekovoimala, jonka avulla tuotamme energian auringon ja tuulen avulla. Luonnon kunnioitus näkyy myös rakennuksissa, jotka on kaikki tehty saaristolaistunnelmaa kunnioittaen. Osa rakennuksista on peräisin 1800-luvulta, osa rakennettu saaren myrskykaadoista. Muina rakennusmateriaaleina käytämme vanhaa hirttä, lautaa ja Thermowoodia.

Luontolomille ja lintubongareille

Saari sopii myös muuttolintujen tarkkailuun ja lintutornistamme voit ihailla myös kuvauksellista merimaisemaa. Olet myös tervetullut kanssamme Arktika-linturetkelle!

Saunaohjelmaa TYHY-päiviin ja irtiottoihin

Puilla lämpiävät ja merinäkymin varustetut saunat, iso palju, sekä hiekkapohjainen uimaranta ovat elämys itsessäänkin. Täällä viimeistään, merivedessä ja saunan lämmössä, kiireisinkin mieli rentoutuu.

Kalastusretkiä Haminan saaristossa

Rakinkotkan kirkkailla vesillä voi kalastusta harrastaa ympäri vuoden. Saaliskalojamme ovat lohi, taimen, siika, hauki, made, ahven, kuha, lahna, ankerias, sekä silakka. Keittiömme on erikoistunut valmistamaan niistä ja saaren omista juureksista sekä vihanneksista herkullisia aterioita. Katso kaikki kalastusretket.

Tekemistä on paljon talvellakin

Talvella ohjelmassamme on kalastusta, hiihtoa, lumikenkäilyä, moottorikelkkailua, jäägolfia tai ilmatyynyaluksella ajelua. Talvisesta, koskemattomasta luonnosta nauttiminen, nuotiotulien tekeminen ja vaikkapa hylkeiden bongaaminen sopivat ohjelmanumeroksi sellaisenaankin.

Viikinkielämyksiä

Järjestämme saarella myös Viikinkiaiheisia elämyksiä, sillä Rakinkotka on aito viikinkisaari, jota miekkasankarit käyttivät matkatessaan Idäntiellä. Tutustu tarjontaan!

Hirsihuviloita hyviin uniin

Pienet hirsihuvilat ovat kaikki erilaisia, käsin veistettyjä ja saaristolaistyyliin sisustettuaja. Osa huviloista soveltuu myös kokoustarpeisiin. Katso kaikki ihanat saarikohteet!

Rakinkotkassa arki unohtuu

Saari on turvallisen lyhyen merimatkan päässä mantereelta, jonne siirtyminen tapahtuu sään mukaan valituilla, turvallisilla veneillä. Talvella liikumme ilmatyynyaluksilla sekä moottorikelkoilla. Tervetuloa elpymään luonnonkauniiseen Haminan saaristoon!