Suomun Tupa

Perheille, pariskunnille, luontolomiin ja yhdessäoloon

Korkealla merinäköalapaikalla sijaitseva 45 neliöinen Suomun tupa sijaitsee Haminan saaristossa, Rakinkotkan luonnonkauniilla saarella, vain 15 minuutin venematkan päässä Vimpasaaressa sijaitsevalta saaristotilaltamme.

Varaa huvila

Yhteisiin hetkiin ja hemmotteluun

Tunnelmallinen hirsimökki upealla merinäköalalla luontolomiin ja saarielämyksiin 

Kauniilla rinnetontilla sijaitsevassa hirsimökissä on kaksi makuuhuonetta, oma näköalaterassi, pieni keittiö, oleskelutila ja takka. Täällä varmasti rentoutuu sekä keho että mieli; on kuin olisit astunut hetkeksi vanhaan aikakauteen tai toiseen maailmaan, jossa arki jää jonnekin kauas taakse…

Viikinkisaarenakin tunnettu Rakinkotka on kiinnostava kohde kaiken ikäisille

Viikingit käyttivät Rakinkotkaa Idäntiellä matkatessaan ja onpa saarelta löytynyt yksi viikinkihautakin. Luonnonkauniina se sopii paitsi lomailuun, myös Viikinkiaiheisiin elämyksiin. Tekin voitte tehdä eväsretken muinaispolulle tai kisailla Viikinkimäisellä metsägolf-radalla!

Ekologisen saaren energia saadaan auringosta ja tuulesta

Rakinkotkaan on rakennettu tunnelmallinen vanhan ajan saaristokylä, jossa muunnamme tuuli- ja aurinkoenergian sähköksi. Luonnon kunnioitus näkyy myös rakennuksissa, jotka on kaikki tehty saaristolaistunnelmaa kunnioittaen. Osa rakennuksista on peräisin 1800-luvulta ja osa rakennettu saaren omista myrskykaadoista.

Lampaita, kanoja ja lähiruokaa, omasta maasta sekä mereltä

Pääosa saarella tarjoilemiemme aterioiden laadukkaista raaka-aineista on itse keräämiämme ja peräisin saaren omista metsistä, kasvimailta sekä Vimpan vesiltä. Kesäisin saarella laiduntavat lampaat ja kesäkanalan ahkerat rouvat tuottavat aamiaispöytiimme luomumunia. Jos tuomme ruokatarpeita ulkopuolelta, käytämme lähitiloja.

Lempeät löylyt ja suolainen merivesi saavat sydämen sykähtämään

Puulämmitteiseen rantasaunaan mahtuu kerralla 10 löylyttelijää. Savusaunaan jopa tuplat. Merinäköalalla varustettu ulkopalju se vasta elämys onkin, jonka lämmössä näet mahtavien merimaisemien lisäksi myös tähtitaivaan. Paljuun mahtuu kerralla 8-10 kylpijää. Vilvoitella voi terassilla tai luonnon omassa suolakylpylässä, merivedessä, itseään hoidattaen.

Tilaa rentoutua ja olla yhdessä kauniissa saaristomiljöössä

Rakinkotka on upea 27 hehtaarin kokoinen luonnonsaari, jossa voit rentoutua kauniiden saaristomaisemien äärellä. Keväisin ja syksyisin lintujen muuttoreitti kulkee saaren ylitse. Kaunista luontoympäristöä ja upeita auringonnousuja ja-laskuja voi ihailla vesilläkin.

Meiltä voi tilata myös erilaisia luontoretkiä ja järjestämme kalareissuja sekä viikinkivene soutua Vimpan vesille sekä elämyksellisiä veneretkiä Haminan saaristoon ja Suomenlahdelle. Kalastaa voi itsekin; kaikkiin vuokrakohteisiin kuuluu oma soutuvene

Varaa nyt